За първи път в най-новата ни история  да има много

...
За първи път в най-новата ни история  да има много
Коментари Харесай

Йотова сигурна, че Радев няма да позволи нов сериозен отпечатък“ върху службите

За първи път в най-новата ни история  да има доста сериозен отпечатък върху българските служби за сигурност. Аз съм сигурна, че . Това съобщи вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова пред публицисти във Велико Търново, където участва на честванията на Деня на Независимостта.

По думите на Йотова  изказват хора, които явно желаят " да им сложат ръка ".

Коментарът си Йотова на фона на въпрос за , упрекнати в зловредно въздействие в обществено-политическия живот на страната. По думите й в случай че има задоволително сигнали и доказателства, службите за сигурност са в правото си да свършат това.
 И Румен Радев заприказва за
И Румен Радев заприказва за " посолството " и пита за службите

Който има упоритостта да реформира службите, първо би трябвало да познава законите

Вицепрезидентът разяснява и .

" Нека да забележим по какъв начин кореспондира с останалото законодателство ". Тя пожела оценката за преструктурираната Антикорупционна комисия да пристигна, когато се направи обширен обзор на целия механизъм, по който ще действа КПКОНПИ . Постави под подозрение обаче синергията й с останалата част от правосъдната система, както и със поръчките за промяна там. Също по този начин открои рецензията към новото законодателство , че се основава нова работа за следствие.

За днешния ден, в който България отбелязва 115 години от оповестяването на независимостта, още веднъж с сериозен звук към поръчките за смяна на Основния закон, Йотова прикани да се отнасяме с почитание и почит към Българската конституция , която би трябвало да се трансформира единствено при " добре осъзнати и добре дефинирани национални ползи , както и позиция, която да се пази на национално, европейско и интернационално равнище ".
 Радев няма да допусне сглобкаджийска епопея на зачеркнатите Обновена
Радев няма да допусне сглобкаджийска епопея на зачеркнатите

3 март е алената линия на нашето самообладание, разгласи президентът от Шипка

Президентът Румен Радев разяснява във " Facebook ", че Денят на Независимостта е незабравим урок за това, че единението и волята са пътят за реализиране на националните идеали и отбраната на българския интерес. " Той е още по-голям през днешния ден, когато се борим с голям брой рецесии, проблемите на обществото се заглушават, когато се вършат опити за замяна на историята ни, а държавността отстъпва пред непознати ползи и зависимости ", добавя той.

Държавният глава написа още, че на 22 септември преди 115 години във Велико Търново Б ългария е оповестена за самостоятелна страна вследствие на умела дипломация , само че и на изрично публично и политическо единодушие в името на една цел - израстването и развиването ни като суверенна страна, равноправна в интернационалната общественост.

" От нас самите зависи освен личното ни пълноправие, само че и самочувствието ни на свободен и заслужен народ. Народ, за който независимостта, просперитета и развиването са висша полезност ", акцентира Радев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР